Te ogóreczki robiłam kilka dni temu, przepis dostałam od znajomej, a dokładniej to dostałam zeszyt z przepisami na przetwory, a tam między innymi ogórki do majonezu.Nie pytałam czemu tak miała zapisane, ale zapewne takie ogóreczki z papryką po odsączeniu można wymieszać z majonezem.Ja już wypróbowałam takie prosto ze słoiczka i są pyszne, dodałam także majonez i tak samo są pyszne.I tak sobie myślę, że nawet do takich ogóreczków z majonezem można dodać np .ugotowany ryż lub makaron , jakąś wędlinkę itp i sałatk... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...