Szybkie i smaczne ciasto..pomysł na nie znaleziony tutaj. 3 jajka 1 szkl.cukru 1 cukier wanilinowy [ cukier cytrynowy] 20 dag śmietany 22% 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C. Jajka ubić z cukrami na puszystą masę. Cały czas ubijając dodawać po łyżce śmietanę, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do keksówki, naciąć na środku nożem.Piec około 50 minut (nie otwierać w tym czasie piekarnika). Po wystudzeniu... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...