Chleb ..pierwszy raz pieczony bez żadnej foremki...do tej pory nie odważyłam się do takiego pieczenia..ale skoro mam kamień do pieczenia pizzy postanowiłam spróbować..no i ..obyło się bez żadnych problemów..Nie mam co prawda koszyczka do wyrastania chleba, ale jest i na to sposób..durszlak wyłożony ściereczką i posypany mąką...chlebek po wyrośnięciu wykładamy na nagrzany kamień ewentualnie blachę..Chlebek pięknie wyrósł..i pięknie się upiekł..chrupiąca skórka...zaraz po upieczeniu [ wiem, że gorące... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...