Przepis na : obiad
Składniki: polędwiczka wieprzowa – oczyszczona z białych błonek sól pieprz masło Na patelni rozgrzewam masło, dodaję odrobinę oleju. Dodaję polędwiczki i smażę obracając polędwiczki, Około 2 minut na każdej stronie. Muszą zamknąć się soki w polędwicy. Układam polędwiczkę w naczyniu żaroodpornym i zakrywam naczynie folią aluminiową. Piekę dodatkowo przez 20 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika zawijam polędwiczki folią aluminiową i zostawiam na desce do krojenia na 3-5 minut. Po tym czasie otwi... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...