Przepis na : obiad
Składniki: makaron penne 2 filety z kurczaka podgrzybki (świeże, lub mrożone- ja użyłam mrożonych) 1 cebula 1 kieliszek białego półwytrawnego wina sól świeżo zmielony pieprz garść posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 18% olej Na patelnię dodajemy masło i odrobinę oleju. Smażymy na nich cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy fileta pokrojonego w kostkę. Gdy filet się usmaży dodajemy podgrzybki – ja użyłam mrożonych. Chwilę smażymy, dolewamy białe wino i smażąc czekamy aż alkohol wyp... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...