Kotlety de volaille

Kotlety de volaille

Przepis na : obiad

Czyli kurczak sikający masłem Takie proste i takie pyszne. Owszem wykonać dobrze taki kotlet nie jest najprościej – może się w środku nie usmażyć, rozwinąć w trakcie smażenia, lub masło może wypłynąć ale warto próbować – ja miałam kilka takich prób ta udała się idealnie Składniki: filet z kurczaka masło jajko mąka bułka tarta sól pieprz olej do smażenia Filet z kurczaka oczyszczamy, kroimy na cienkie plastry i rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Na środek kotleta układamy plater zimnego masła – j...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.