Przepis na : deser
Wiosna coraz bliżej, więcej słońca i uśmiechu na twarzy. Energetyczne śniadanie to podstawa każdego dnia, a ostatnio pokochałam omlety biszkoptowe. Są szybkie w przygotowaniu, niedrogie, a dodatki zależą już tylko od naszej wyobraźni! Dzisiaj postanowiłam wykorzystać pomarańczę, soczysta i słodka, świetnie skomponowała się z miodem, omlet biszkoptowy dzięki tym dwóch składnikom jest bardzo wilgotny i przepyszny. niebo w gębie! Nie mogę się doczekać kolejnych odsłon omletu biszkoptowego! Omlet biszkoptowy z pomarańc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Mistrzyni kuchni 2010 w dwutygodniku "Przyjaciółka" blogerka kulinarna, miłośniczka wszystkiego co włoskie, a zwłaszcza jedzenia!