Włoska kapusta i bigosik

Włoska kapusta i bigosik

Włoska kapusta i bigosik

 składniki* 1 kapusta włoska (ok.2 kg) * 40 dag dobrej cienkiej kiełbasy* 20 dag wieprzowiny (szynka, łopatka)* 1 duża marchewka* 1 cebula* 10 dag pieczarek* przyprawy (sól, pieprz naturalny, pieprz ziołowy, pieprz cayenne, kumin rzymski, liście laurowe, ziele angielskie, papryka słodka mielona, czosnek granulowany)* koncentrat pomidorowy lub przecier sposób wykonania Kapustę poszatkować, zalać wodą, zagotować, odcedzić, wlać niewielką ilość wody, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do minimum i du... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mix smaku

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

NanalyNanaly

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, duszone, zupa pomidorowa, marchewka, mięso, kiełbasa, mielone, pieczarki, włoska, cebula, czosnek, papryka, wieprzowina, szynka, słodkie, danie jednogarnkowe, bigos, mięso duszone, mielone pieczarki, mięso mielone

Inne przepisy z Mix smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.