Dutch baby – zapiekany omlet, naleśnik

Dutch baby – zapiekany omlet, naleśnik

Dutch baby – zapiekany omlet, naleśnik

Przepis na : śniadanie

Dzisiaj propozycja na weekendowe śniadanie. Pyszny omlet a może też naleśnik dutch baby. Czym on się różni od zwykłego omleta? Sposobem przyrządzenia. Mieszaninę jajek, mąki i mleka zamiast smażyć, zapiekamy. Swoją drogą, to niesamowite, jak zmiana proporcji składników i sposobu przyrządzenia jest w stanie zmienić smak dania czy też konsystencję. Konsystencją przypomina budyń, jeśli więc lubicie budyń, warto chociaż raz zrobić ten omlet. Jak zrobić omlet, naleśnik dutch baby? Przyda nam się dobra patelnia. Nieko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mieszam w Garnku

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.