
Delikatne i puszyste ciasto na kefirze i oleju postanowiłam nasączyć super słodkim sokiem z czerwonych pomarańczy. To był bardzo dobry pomysł. Babka jest przyjemnie wilgotna i dłużej zachowuje świeżość. Na formę o średnicy około 19 cm: 200 g mąki pszennej 70 g cukru trzcinowego łyżeczka sody 200 g kefiru pół szklanki oleju jajko skórka starta z całej sparzonej pomarańczy do nasączenia: sok z całej czerwonej pomarańczy Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W jednej misce mieszamy składniki płynne, a w drugiej suche. ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...