Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Zupa fasolowa to jedna z tych tradycyjnych zup, które w moim domu często robiła mama. Bazą zupy fasolowej jest sucha fasola, którą namacza się przez kilka godzin w wodzie, aby napęczniała i dzięki temu szybciej się ugotowała. Do fasoli dodawane są warzywa korzeniowe takie jak seler, marchew oraz korzeń pietruszki. W tej zupie nie może również zabraknąć ziemniaków i przypraw takich jak czosnek oraz majeranek. Obowiązkowo z zupie powinno znaleźć się również jakieś mięso. Można sięgnąć po kiełbasę lub boczek. Równie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.