
Przepis na : sałatka
Wielkanoc jest doskonałym okresem na przygotowanie potraw, które bazują na jajkach. Takich dań jest mnóstwo, gdyż mówimy tutaj nie tylko o daniach wytrawnych ale także o deserach. Do wyboru mamy całe mnóstwo pysznych bab i babeczek, mazurków , serników, wszelakich ciast bez pieczenia , sałatek, zup, faszerowanych jajek i tak by jeszcze długo wymieniać. Jedno jest pewne, w okresie świąt wielkanocnych zużywam do przeróżnych wypieków i potraw znacznie większą ilość jajek, aniżeli ma to miejsce w trakcie Świąt B... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...