Roladki z bakłażana i orzechów włoskich czyli gruzińskie badrijani nigvzit, to jedno z popularniejszych dań kuchni tego kraju. Danie to podawane jest na zimno jako przekąska , często jako akompaniament do gruzińskiego wina. W skład badrijani nigvzit wchodzą cienkie, smażone plastry bakłażana, które wypełnione są pastą z orzechów włoskich i ziarnami granatu. Pasta z orzechów włoskich ma kremowy, delikatny i aromatyczny smak, głównie dzięki dodatkowi czosnku oraz kolendry. Nie miałam co prawda jeszcze okazji ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...