Przyprawa Shawarma

Przyprawa Shawarma

Przyprawa Shawarma

Shawarma to klasyczne danie kuchni arabskiej robione z mięsa – jagnięciny, kurczaka, indyka, wołowiny lub mieszanych mięs. Mięso po doprawieniu umieszczane jest pionowo na rożnie, a następnie powoli pieczone. Najczęściej upieczone mięso kroi się na cienkie plasterki i podaje z tabbouleh , pieczywem, warzywami oraz różnymi sosami. Popularne przyprawy wykorzystywane do doprawienia mięsa to cynamon, papryka, goździk, kmin, kurkuma i pieprz cayenne. Ta domowa przyprawa shawarma , na którą mam dla was prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.