Jajka marynowane w buraczkach i wypełnione farszem z mascarpone, to pięknie się prezentujące i ciekawe w smaku jajka faszerowane. Przygotowanie jajek marynowanych w buraczkach należy rozpocząć od zrobienia marynaty. Ja marynatę robię z wody, octu, cukru, soli i soczystego buraka ćwikłowego. Całość wstawiam na ogień i gotuję dosłownie minutę, następnie studzę, wlewam do słoika i dodaję ugotowane jajka. Jajka marynuję przez około 8 godzin. Jajka można oczywiście marynować dłużej jednak zbyt długie ich marynowanie ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...