Smaczne ucierane ciasto o pięknym zielonym kolorze :).Od góry to ciasto wygląda jak prawdziwy leśny mech,jeszcze jak posypiemy pestkami granatu lub jagodami czy borówką amerykańską, możemy poczuć się jak w lesie :).Zieloną barwę nadaje mu szpinak.Zawsze to coś innego czym możemy zaskoczyć swoich najbliższych lub gości. SKŁADNIKI 4 jajka 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...pozytywnie zakręcona mama miłośniczka zdrowej kuchni ,uwielbiam przyrodę i podróże.Ostatnio odkryłam swoją nową pasję - szydełkowanie :)