
Przepis na : śniadanie
Kolejna moja wielkanocna propozycja na świąteczne śniadanie to jajka faszerowane. Wybrałam pastę jajeczną z dodatkiem oliwek i świeżych ziół z odrobiną majonezu. Spróbujcie tego połączenia. Składniki :* 6 jajek Farmio ugotowanych na twardo* 2 łyżki majonezu* garść czarnych oliwek* kilka listków świeżej bazylii* rzeżucha* sól, pieprz * szczypta czarnuszki Przygotowanie :Jajka przekroić na pół, ostrożnie wyciągnąć żółtka. Rozgnieść je z majonezem. Przyprawić, dodać posiekane zioła oraz pokrojone... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...