
Kolejna domowa wędlina to schab. Tym razem nie gotowany, a pieczony w siatce. Siatka daje nam to że schab uformuje nam wędlinę i dobrze będzie się kroiła po upieczeniu. Jest pyszna bez dodatków, ale na świąteczny stół podajemy ją z chrzanem i ćwikłą bądź musztardą. Polecam! Składniki :* kg schabu bez kości* łyżka majeranku* łyżka czerwonej mielonej słodkiej papryki* łyżka soli* 5 ząbków czosnku* dodatkowo ulubione przyprawy Przygotowanie :Czosnek rozetrzeć z solą, kilka plasterków zostawić do włożenia... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...