Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i serem.
Pierś z kurczaka nadziewana szpinakiem i serem.
Składniki: -2 pojedyncze piersi z kurczaka -pęczek świeżego szpinaku (lub 10 dag. mrożonego) -ser żółty (2 plastry o grubości ok. 3 mm.) -2 łyżki masła -1 ząbek czosnku -1 kostka rosołowa -przyprawy (papryka słodka, czosnek, sól, pieprz) Sposób przygotowania: Szpinak wypłukać, odciąć łodyżki. Liście posiekać (mrożony szpinak po prostu wyłożyć na patelnie), przesmażyć pod przykryciem na maśle z przeciśniętym przez prasę czosnkiem, pieprzem i solą. Filety rozciąć wzdłuż na połowy (tak, by otrzymać 4 równe por... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.
Autor
Agnieszka Neć
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szpinak, ser, papryka, piersi, pierś, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, filet ze szpinakiem, kurczak z serem, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , filet z kurczaka, zapiekany kurczak
Inne przepisy z Magia jedzenia.
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję