Zupa marchewkowa z kolendrą...
Zupa marchewkowa z kolendrą...
Przepis ze strony BBC Food . Składniki: (na 3-4 porcje) 1 łyżka oleju 1 cebula, pokrojona na plasterki 450g marchewki, pokrojonej na plasterki 1 łyżeczka mielonej kolendry 750ml + warzywna kostka bulionowa, lub bulionetka szklanka luźno upakowanych listków świeżej kolendry W sporym garnku rozgrzej olej. Wsyp cebulę i marchewkę i smaż przez 3-4 minuty, aż warzywa zaczna mięknać. Wmieszaj mielona kolendrę, dopraw dobrze do smaku i smaż kolejna minutę. Wlej wodę, wkrusz kostkę, zagotuj i gotuj do miękkości warzyw... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Lejdi of the house
Autor
Kasia1977
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, zupa, sosy, zupa warzywna
Inne przepisy z Lejdi of the house
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję