Trwa szaleństwo truskawkowe, więc czas na słodycz z nimi! Tiramisu! Co nam trzeba? Opakowanie podłużnych biszkoptów-300g Pudełeczko serka mascarpone -250g Serek homogenizowany truskawkowy rozpuszczalna kawa: naturalna lub zbożowa (jak mają jeść dzieci)-2 łyżki stołowe Truskawki-wedle uznania, ja dałam około 20 sztuk takich większych Kilka truskawek na wierzch dowolna polewa-jak ktoś chce-ja obsypałam trochę kakao Robimy! Kawę rozpuszczamy, studzimy. Biszkopty dzielimy na dwie części. W podłużnej formie ukł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat