Szynka domowa, gotowana, absolutnie pyszna i pachnąca! Polecam! Co nam trzeba? 1 kg szynki wieprzowej surowej olej rzepakowy (2 łyżki) plus: 2 łyżeczki soli 1/2 łyżki pieprzu 1 łyżka majeranku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka czosnku granulowanego 1 łyżka słodkiej papryki ½ łyżeczki kminku (niemielonego) Zalewa: 1,5l wody 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy 2 łyżki soli liście laurowe, ziele angielskie 2 ząbki czosnku ½ kulki gałki muszkatowej 4 plastry cytryny Robimy! Mięso myjemy i nacieramy mieszanką ol... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat