Ta niezwykle kolorowa sałatka powstała pod wpływem chwili. Jest moja, po mojemu i uwielbiam ją! Jest pysznie, bogato i co tu więcej mówić. Musicie zrobić i spróbować! Co nam trzeba? Na 2 półmiski puszka tuńczyka w oleju łyżka czubata majonezu 2 łyżki kukurydzy konserwowej papryka spiczasta czerwona rukola-dobre 2-3 garście 1 dojrzałe avocado 1 jajko kilkanaście zielonych oliwek ser camembert dressing: 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka miodu, szczypta chilli, odrobina soli, pieprzu czarnego i łyżka sosu z cytryny ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat