Uwielbiam zimą wyjadać jabłuszka. Wracam do smaków lata. Tym razem jednak postanowiłam jabłuszka zmieszać z pachnącą maliną. Efekt? Wow i w smaku i kolorze. Polecam. Co nam trzeba? W zależności ile chcecie mieć słoiczków. Ja przerobiłam 5kg papierówek i na tę ilość użyłam kilogram malin. Dodatkowo dałam kilogram cukru. Nie trzeba więcej gdyż jabłka i maliny słodziutkie! Robimy! Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na kawałki, usuwamy pestki i sam miąższ wrzucamy do garnka. Podlewamy około 200ml wody i na małym og... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat