Kolejny pyszny mazurek, pełen śmietankowego nadzienia przełamany owocem granata. Orzeźwiające połączenie Pyszny! Co nam trzeba? na kruchy spód 100g mąki krupczatki 100g mąki pszennej 100g masła 1 żółtko 100g cukru pudru czubata łyżka śmietany 18% szczypta soli na masę: opakowanie kremówki 36%- 300ml cukier puder 2 łyżki 1 małe opakowanie mascarpone łyżka żelatyny plus 4 łyżki ciepłej wody na wierzch ziarenka owocu granata do palemki- różowy lukier (łyżka cukru pudru i odrobina soku z buraka) Robimy! Mąki mie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat