
Tak podana biała kiełbasa to był strzał w 10! Przepyszna, aromatyczna i świetnie wygląd na stole. Robi się bardzo prosto! Co nam trzeba? 1kg białej kiełbasy parzonej 300 g pieczarek olej rzepakowy tarkowany żółty ser (dowolny, ja użyłam gouda)- około 150 g Sól i pieprz czarny- po 1/4 łyżeczki Robimy! Kiełbasę obgotowujemy 2-3 minuty. Studzimy, obieramy z błonki Robimy wzdłuż nacięcie na kieszonkę Pieczarki kroimy drobno i przesmażamy na łyżce oleju – 3-4 minutki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pieczarkam... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat