Biała kiełbasa- coś co uwielbiam, a w czasie Wielkanocy musi być obowiązkowo! Co nam trzeba? 1kg białej kiełbasy parzonej 2 czubate łyżki śmietany 18% 150 ml śmietany kremówki 36%’ 3 czubate łyżeczki chrzanu ze słoika 2 cebule 1 łyżka masła 2 łyżki oleju rzepakowego kilka suszonych śliwek sól i pieprz do smaku Białą kiełbaskę gotujemy i obieramy ze skórki Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, aż zrobi się szklista. W misce mieszamy śmietanę z kremówką i z chrzanem n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat