
Biała kiełbasa- coś co uwielbiam, a w czasie Wielkanocy musi być obowiązkowo! Co nam trzeba? 1kg białej kiełbasy parzonej 2 czubate łyżki śmietany 18% 150 ml śmietany kremówki 36%’ 3 czubate łyżeczki chrzanu ze słoika 2 cebule 1 łyżka masła 2 łyżki oleju rzepakowego kilka suszonych śliwek sól i pieprz do smaku Białą kiełbaskę gotujemy i obieramy ze skórki Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, aż zrobi się szklista. W misce mieszamy śmietanę z kremówką i z chrzanem n... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat