Przepyszna tarta na cieście francuskim z warzywnymi rulonikami z marchwi i cukinii zapiekanymi w sosie mornay. Tarta jest bardzo delikatna w smaku a warzywa chrupkie. SKŁADNIKI Tarta 3 marchewki 3 cukinie ciasto francuskie sól, pieprz olej z oliwek Sos mornay 50 gr masła 50 gr mąki pszennej 500 ml mleka 100 ml śmietany 1 żółtko 50 gr sera emmentaler gałka muszkatałowa sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Sos Mornay W szerokim garnku robimy ... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".