BROWNIE NA PATYKU Co powiecie na lizaki z brownie? Podane w ten sposób czekoladowe ciasto na pewno pozytywnie zaskoczy niejedno dziecko. Dekoracje brownie k remem czekoladowym lub kolorową posypk ą, możecie pozostawić dzieciom, dla których będzie to znakomita i niezapomniana zabawa. SKŁADNIKI (na ok. 8 sztuk) Brownie 200 g gorzkiej czekolady 250 g masła 100 g cukru trzcinowego 50 g migdałów 50 g orzechów włoskich 75 g m ą ki samorosn ą cej 4 jajka 1/2 łyżeczki ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".