Przepis na : obiad
SKŁADNIKI 500 g schabu 3 pomidory 40 g zielonych oliwek 1 łyżka octu jabłkowego natka pietruszki rozmaryn bazylia oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 500 g di lonza di maiale 3 pomodori 40 g di olive verdi 1 cucchiaio di aceto di mele prezzemolo rosmarino basilico olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Schab kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm, lekko rozbijamy. Zioła (bazyli ę , natkę pietruszki, rozmaryn) siekamy, mieszamy z 2-3 łyżkami oliwy, przyprawiamy solą i pieprzem. M... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".