
Przepis na : śniadanie
Szakszuka z papryczką chilli to wersja bardzo popularnego dania z Bliskiego Wschodu. Jednak tym razem będzie ono dla miłośników ostrzejszych smaków. Smak tej potrawy podkręci nam papryczka chilli. Szakszuka to nic innego jak dobrze doprawione pomidory z jajkami sadzonymi. W lecie możecie użyć świeżych pomidorów, wiosną i zimą polecam te z puszki. Składniki 250g pomidorów z puszki 2 jajka 1 papryczka chilli 2 szalotki 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii 1 ząbek czosnku sól pieprz Szakszuka z p... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...
Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...