Chilli con carne to popularna potrawa, która ewoluowała z meksykańskiej kuchni i zdobyła uznanie na całym świecie. Dzięki bogactwu smaków i aromatów, chili con carne stało się symbolem kulinarnego dziedzictwa. Warto zauważyć, że 90% gospodarstw domowych w USA przygotowuje to danie co najmniej raz w roku. Odkryj tajemnice przygotowania tego tradycyjnego meksykańskiego dania i ciesz […] czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...