OGORKI MALOSOLNE Tym razem zapraszam do wypróbowania przepisu na ogórki małosolne. Ogórki te są bardzo smaczne, chrupiace, proste w wykonaniu, idealne jako dodatek do kanapek, obiadu czy tak po prostu do zjedzenia. .Składniki*: 1,5 kg ogórków 100 g soli kamiennej, nie jodowanej(3 lyzki) liść lub kawałek obranego i oczyszczonego korzenia chrzanu 2-3 duże łodygi kopru włoskiego 2 liście winogrona 3-4 liście czarnej porzeczki 3-4 liście wiśni 3 ząbki czosnku * podane składniki przeznaczone są na jeden 3 ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...