Drożdżowe rogaliki z makiem. składniki 1/2 kg mąki3 żółtka100g masła5 dag drożdży250ml mleka ½ szkl cukruAromat rumowysolMasa makowa200g maku mielonego50g masła1/4 szkl cukru kryształu1/4 szkl miodubakalie ( rodzynki, skórka pomarańczowa, 100g orzechów włoskich olejek migdałowy 2 białkaLukier 1 łyżka go soku z cytryny ok. 1/2 szklanki cukru pudru
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...