Konfitura morelowa z tymiankiem cytrynowym

Konfitura morelowa z  tymiankiem cytrynowym

Konfitura morelowa z tymiankiem cytrynowym

Inspiracją dzisiejszej konfitury jest przepis na dżem wypatrzony na blogu Bea w kuchni. Na marginesie Bea ma mnóstwo wspaniałych pomysłów na przetwory. Wspaniałego aromatu dodaje morelom tymianek cytrynowy. Tymianek cytrynowy to fajne ziółko, które zawsze mam w swoim zielniku, obok oregano, bazylii czy estragonu. Szkoda, że w warunkach domowych nie za bardzo chce rosnąć... Konfitura morelowa z  tymiankiem cytrynowym Składniki:1,5 kg moreli800 g cukru1 cytrynakilka gałązek tymianku cytrynowego Wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.