Przepis na : obiad
Kapusta warta grzechu 😊 Pyszna, aromatyczna, stanowi idealny ciepły dodatek do obiadu. Cudownie pachnie wytrawnym winem, korzenną nutą, za sprawą goździka, a pazura dodaje jej wysmażony na chrupko boczek. Polecam 😊 Składniki: -główka czerwonej kapusty ( ok. 1kg ) -200 g parzonego boczku -250 ml wytrawnego czerwonego wina -2 spore cebule -2 goździki -łyżka miodu -100 ml soku z pomarańczy -olej do smażenia -sól -pieprz Zagotować w dużym garnku wodę, wrzucić na 2-3 minuty poszatkowaną kapustę, od... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...