Post Ciasto na pizzę II ( z mlekiem ) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...bardzo lubie domową pizze :) a jeszcze więcej radości sprawia jej robienie :)
Oj tak, domowa pizza najlepsza:) choć niestety nie jestem mistrzem w jej robieniu, ale siostra będzie zadowolona:D
Kocham pizze i tą domową i normalną,robiłem ją tak długo w domu aż do momentu gdyż dopracowałem własną recepture i smakuje identycznie jak z pizzeri.Jest tu parę błędów w tym przepisie,ale taki najbardziej dobitny to odnośnie soli,nie wlewa się rozczynu do mąki i nigdy nie dodaje bezpośrednio soli. Piekarnik musi być nagrzany conajmniej 20 minutprzed pieczeniem,na maksymalną temperature najlepiej zbliżoną do 300 stonpi.Jeżeli ktoś ma to warto włączyć termoobieg od dołu i góry.
Również gotuję gdyż kocham to ,uczyłem się nawet w Niemczech na kucharza,pracowałem w dwóch kuchniach jednak zrezygnowałem.Gotowanie w domu sprawia największa Eksperymentalizm smakami to coś wspaniałego,Fajne masz tu przepisy skorzystam z paru.Trzymaj tak dalej!!
Pozdrawiam