Brzoskwinie – właściwości, przepisy

Brzoskwinie – właściwości, przepisy

Brzoskwinie – właściwości, przepisy

  ZALETY • Dobre źródło witaminy C • Łatwo strawne • Łagodnie przeczyszczające Świeże brzoskwinie należą do smacznych i niskokalorycznych owoców. 100g brzoskwiń dostarcza ok. 30 kcal, a jeśli się je zjada ze skórką, to dostarczają one ok. 3/4 zalecanego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Miękkie owoce są łatwo strawne i mają łagodnie przeczyszczające właściwości. […] The post Brzoskwinie – właściwości, przepisy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Odmładzająca dieta Hausera

Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.