
Smaczny, delikatny biszkopt przełożony masą orzechową. Smaczny i orzechowy. SKŁADNIKI : 300 g orzechów włoskich + 3 łyżki cukru i 220 ml mleka 600 ml śmietany 30 % 2 śmietanexy 2 łyżki żelatyny spożywczej 2 cukry waniliowe 400 g masy kajmakowej 250 g mascarpone herbata 1/2 szklanki +2 łyżeczki cukru 100 ml orzechówki PRZYGOTOWANIE : Biszkopt z tego przepisu ; BISZKOPT Orzechy mielimy i odkładamy szklankę, resztę zagotowujemy z mlekiem i cukrem, ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...