Syrniczki, czyli niezwykle pyszne i proste do zrobienia placuszki twarogowe. PRZEPIS

Syrniczki, czyli niezwykle pyszne i proste do zrobienia placuszki twarogowe. PRZEPIS

Syrniczki, czyli niezwykle pyszne i proste do zrobienia placuszki twarogowe. PRZEPIS

Przepis na : deser

Pochodzą ze wschodu, ich główny składnik to świeży twaróg, są bardzo proste w przygotowaniu i tak pyszne, że u nas znikają zaraz po zdjęciu z patelni. Syrniczki lub też po prostu serniczki najbardziej lubimy z dżemem lub marmoladą, a w sezonie ze świeżymi owocami. Przepis na syrniczki Składniki: 250 gramów świeżego twarogu (zwyczajny, nie mielony) – najlepiej półtłustego, 1 duże jajko, 2 kopiaste łyżki mąki pszennej, 2 płaskie łyżki cukru , olej do smażenia. Jak zrobić syrniczki? Twaróg przełóż do mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.