Przepis na : obiad
W sezonie cały czas szukamy pomysłów na przepisy z botwinki, bo po prostu ją uwielbiamy. Dzisiaj mamy coś naprawdę super – zrobiliśmy ją na gęsto. Pyszny dodatek do każdego obiadu. Przepis na botwinkę zasmażaną na gęsto Składniki: pęczek botwinki, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, łyżka masła, 100 ml słodkiej śmietanki 30 proc., łyżeczka mąki pszennej, 2 łyżki octu (najlepiej jabłkowego), sól, pieprz. Jak zrobić botwinkę zasmażaną na gęsto? Na głębokiej patelni rozgrzej masło, przesmaż na nim drobno posiekaną ceb... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...