Tort makowy z masą budyniową
Tort makowy z masą budyniową
Uwielbiam ciasta z makiem, więc wykorzystałam zalegającą w spiżarce puszkę masy makowej i stworzyłam to cudo :) Smakuje jak najlepszy, najbardziej wilgotny makowiec! Tort jest niezawodny, więc nie ma opcji by się nie udał ;) Składnik na biszkopt makowy (tortownica 26 cm): 1 puszka (850 g) masy makowej 3-4 jajka ½ szklanki cukru 3 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Oddziel żółtka od białek. Żółtka wraz z cukrem ubij na puszystą masę. Następnie dodaj masę makową, kaszę ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarna (nie)codzienność
Autor
misia3ek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
budyń, ciasto, krem, kasza, torty, tort, mak, makowce, polewa czekoladowa, biszkopt, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta z masa, ciasto z makiem, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto z białek , krem czekoladowy, mleko w proszku
Inne przepisy z Kulinarna (nie)codzienność
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję