Tajine z wołowiny - potrawa marokańska (tadżin, tagine)

Tajine z wołowiny - potrawa marokańska (tadżin, tagine)

Składniki ok 1 kg wołowiny (może być pręga) 4 - 5 moreli suszonych 5 - 6 suszonych śliwek 2 średniej wielkości cebule 3 średnie marchewki   Przyprawy :  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Najlepiej byłoby dodać gotową mieszankę Ras el hanout, ale jeśli nią nie dysponujemy wystarczy też:  1/4 łyżeczki lub nieco mniej: gałki muszkatołowej,  kurkumy,  zmielonych goździków, zmielonej kolendry,  cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru, po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.