SKŁADNIKI: 4 białka 1/3 szklanki cukru szczypta soli Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 150 stopni Celsjusza. Białka ubij na sztywną pianę, stopniowo dodawaj cukier, dodaj szczyptę soli. Ubijaj aż cukier dokładnie się rozpuści. Za pomocą szprycy wyciskaj bezy, możesz również zrobić to łyżeczką. Pieczemy około 20 minut, następnie suszymy w piekarniku przez 40 minut. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!