
Świąteczny sos chrzanowy z żurawiną do jajka. Prosty i szybki w przygotowaniu gęsty sos na Wielkanocne śniadanie to znakomita alternatywa dla jajek faszerowanych. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 8 Składniki: 1 łyżka chrzanu 1 ½ łyżki dżemu żurawinowego 3 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka soku z pomarańczy Przygotowanie: Wszystkie składniki na sos chrzanowy połączyć ze sobą. Podawać z jajkiem na twardo. Pobierz wersję do druku: Pobierz Sos chrzanowy z żurawiną Artykuł Sos chrzanowy z żu... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.