Ta sałatka to połączenie 3 różnokolorowych składników: zielonego brokuła, czerwonego pomidora i biało-żółtego jajka – ta różnorodna kolorystyka sprawia, że sałatka przyciąga wzrok. Wszystko polane jest sosem mocno czosnkowym, bez majonezu i soli – co sprawia, że sałatka jest wyrazista w smaku i zarazem zdrowa. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 3 Składniki: 3 jajka 250 g brokułów 10 pomidorków koktajlowych lub 2 duże pomidory Sos czosnkowy: 5 łyżeczek jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku ½ łyżeczki ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.