Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna wg przepisu mojego taty – jest najlepsza! Niestety jest ciężka i kaloryczna. Zawiera dużą ilość majonezu, ser. Mimo to ją uwielbiam! A moim niezbędnikiem w niej jest duża ilość szczypiorku! Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 Składniki: 5 jajek 200 g sera żółtego 4 łyżki stołowe majonezu ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu duży pęczek szczypiorku Przygotowanie: Jajka ugotować i przelać zimną wodą, żeby ostygły. Obrać. Na tarce zetrzeć jajka i ser żółty na grubych oczkach, szczypiorek posiek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.