Makowiec zawijany to pyszne, ale niestety pracochłonne ciasto. Makowiec po przekrojeniu bardzo oryginalnie wygląda, jest mało słodki i ma bardzo dużo bakalii. Czas wykonania: 4 h Ilość porcji: 24 kawałki (2 duże formy keksowe 12 cm x 30 cm) Składniki: Ciasto: 600 g mąki 50 g świeżych drożdży 200 ml mleka 100 g cukru 2 żółtka 6 łyżek margaryny Masa: 300 g maku 2 jajka 150 g cukru 2 łyżki masła 2 łyżki miodu 150 g bakalii (orzechy, rodzynki, skórka pomarańczowa (Przepis na blogu) ) Przygotow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.