Jabłonki w tym roku wydały bardzo obfite plony, drzewa aż się uginają od pięknych dojrzałych owoców. Nie pozostało nic innego aby je przetwarzać na wszelkie możliwe sposoby. Kilkanaście skrzynek umieściłam w piwniczce, będziemy je zajadać aż do marca, sporo jabłek rozdałam znajomym, kolejna porcja poszła w słoje na kompoty , soki i musy. ( przepis na sok jabłkowy , przepis na domowy mus jabłkowy ) Dziś zapraszam na jabłka suszone, takie suszone jabłka sprawdzają się jako tzw. witaminowa przekąska n... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...