Choć aura za oknem bywa wciąż wietrzna, to coraz większa ilość słońca, nabrzmiałe pąki drzew i pierwsze delikatne kwiaty mówią, że wiosna w końcu tu dotarła i właśnie rozpakowuje swoje manatki :) Po drodze rozrzuciła tu i tam maleńkie fiołki o obezwładniającym zapachu (oddam pół królestwa za takie perfumy ♥). Zebrałam kilka tych pysznych maleństw i ułożyłam na wiosennym kremie z zielonego groszku i grzankach z kozim serem, które także są w dzisiejszym zestawie pyszności. Groszek mrożony, ale słodki i chrup... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)